Sztrájkolna januárban az a három Volán-szakszervezet, akinek nevében, de a beleegyezése nélkül kötött alkut a minisztériummal a negyedik szakszervezet.

Ordasi György, az Autóbusz-közlekedésben Dolgozók Uniójának alelnöke szerint a KKSZ és a kormány közötti megállapodás kiszolgáltatottá teszi a volándolgozókat. A folyó bértárgyalásokon a dolgozók 11 százalékos bérfejlesztést kérnek, a munkáltató pedig csak 4 százalékot kínál. Ordasi György szerint kormányzati segítséggel nagyobb béremelés is lehetséges lenne.

A december 17-i országos sztrájk előtt aláírt megállapodásban a minisztérium megígérte: január 25-ig törvénymódosítást kezdeményez a típusfüggőség eltörlése érdekében, cserébe a szakszervezetek megígérték, hogy nem sztrájkolnak jövő év végéig. A parlament azonban leghamarabb február közepén ül össze, addig tehát nem tudják benyújtani a módosító javaslatot a parlamentnek.

(hírTV)

A bejegyzés trackback címe:

https://sztrajkinfo.blog.hu/api/trackback/id/tr97277379

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dániel József · http://autozz-olcsobban.com 2008.02.05. 18:25:21

Szerény véleményem az, hogy

Gaskó úr titokban szövetséget köthetett Kóka úrral.

Ezt arra alapozom, hogy Gaskó úr most éppen azt szeretné bebizonyítani, amit tavaly Kóka úr is akart, hogy gyakorlatilag mindenki eljut ahová csak akar, vasút nélkül is. Végsősoron: minek ide veszteséges, adóból fenntartott személyszállító vasút, ha ketten, kocsival már olcsóbban és gyorsabban abszolválják az utazást szinte bárhova.

Kár, hogy a MÁV úgy állapodott meg a VOLÁNnal, hogy a MÁV igazolvánnyal rendelkezők is utazhassanak a buszon, mert legalább a MÁVosoknak érezni kellene, mit tesznek a mi pénzünkért.

És Gaskó úr - akit mi tartunk el az adóinkkal - ne a 2 millió ember adójából pöffeszkedjen 4000 ember élén.

süti beállítások módosítása