A MÁV Zrt. kifogásolja, hogy csupán alig egy nappal a sztrájk előtt kapott hivatalos értesítést a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezetétől a február 1-én, pénteken, a vállalatnál kezdődő munkabeszüntetésről. Ez nem csupán a vasúttársaságot, hanem az utazó közönséget is kész tények elé állítja és kiszolgáltatott helyzetbe hozza, tervezhetetlenné teszi az utazást.

A vasúttársaság egyben arra szólította fel a szakszervezetet, hogy mielőbb pontosítsa a sztrájk kezdő időpontját, e nélkül ugyanis a sztrájkjoggal való visszaélésnek tekinthető a bejelentés.

 

A személyszállítással foglalkozó MÁV-START Zrt. és a vonatok műszaki kiszolgálását végző MÁV Gépészet Zrt. már korábban értesítést kapott a február 1-i sztrájkról.

A MÁV Zrt-hez szerdán érkezett meg az a levél, amelyben a VDSZSZ közölte: az anyavállalatnál ugyancsak február 1-i, pénteki kezdettel szintén sztrájkot hirdet.

A Szakszervezet indoklásul azt hozta fel, hogy a MÁV Zrt.-nél kezdeményezett kollektív munkajogi vitában megfogalmazott követelést a vasúttársaság nem hajlandó teljesíteni.

A követelés arra irányul, hogy a MÁV Zrt. a teherszállító leányvállalata, a MÁV Cargo eladásából befolyó összegből valamennyi vasúti dolgozónak – a MÁV Zrt és minden leányvállalata munkavállalójának! – egyszeri kifizetéssel juttasson 2,5 havi átlagkeresetnek megfelelő összeget.

Ezt a MÁV Zrt. a leghatározottabban elutasítja, hiszen erre sem jogi, sem pénzügyi lehetősége nincsen, a privatizációs bevétel kizárólag a vasúttársaság hiteleinek törlesztését és a fejlesztéseket szolgálhatja.

A MÁV Zrt. és a VDSZSZ képviselői január 31-én reggel tartanak egyeztetést a szakszervezeti követelésről, illetve az elégséges szolgáltatás biztosításáról.

A bejegyzés trackback címe:

https://sztrajkinfo.blog.hu/api/trackback/id/tr89319893

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szűcs Attila · http://twitter.com/szucs_attila 2008.01.31. 20:38:34

Kapja be az összes alulmotivált rohadék, hogy nekem kell szívnom, mert nem jutotta töbre:(((....
süti beállítások módosítása