Az Index információi szerint ma délben véget ér a sztrájk.Délelelőtt a VDSZSZ bejelentette: csütörtök déltől vége a sztrájknak, de amennyiben a további tárgyalásokon sem sikerül megállapodást kötni, február 15-ig valamikor újrakezdik.

A negyedik napja sztrájkoló VDSZSZ továbbra is azt követeli, hogy a minden vasutas kapjon nettó 250 ezer forintot a MÁV Cargo privatizációs bevételéből, illetve 10 százalék többlet-bérfejlesztést kér a megajánlott 6,9 százalék mellett a kiszervezett MÁV-társaságok, a MÁV-START Zrt., a MÁV-Trakció Zrt., illetve a MÁV Gépészet Zrt. munkavállalóinak.

A vasúttársaság álláspontja szerint a szakszervezet követeléseinek nincs jogi, szakmai, gazdasági alapja. Az álláspontok a legutóbbi tárgyalásokon egyáltalán nem közeledtek egymáshoz a felek értékelése szerint.

A bejegyzés trackback címe:

https://sztrajkinfo.blog.hu/api/trackback/id/tr76329180

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása