Újabb sajtóközleményt kaptunk - várjuk a VDSzSz álláspontját is. Íme:

A MÁV Zrt. megdöbbenéssel és értetlenül áll a VDSzSz azon újabb állításai előtt, miszerint negyven, közlekedésbiztonságot veszélyeztető technológiai szabálysértés történt a múlt heti sztrájk idején. Ezzel a vádaskodással nemcsak a MÁV hírnevét rombolja a VDSzSz, hanem megsérti valamennyi vasutas szakmai önérzetét!     

A vasúttársaság a leghatározottabban visszautasítja a VDSzSz állításait, amelyek megkérdőjelezik a vonatok szabályos és biztonságos közlekedését. A vasúttársaság vizsgálata megállapította, hogy a munkabeszüntetés idején is szabályosan megtörténtek az előírt ellenőrzések, így a fékvizsgálatok is. A MÁV Zrt. az eset kapcsán ismételten fontosnak tartja leszögezni: maradéktalanul betartja és betartatja a vasúti közlekedés szabályait, a biztonságot mindennél fontosabbnak tekinti.

A vasutasoknak – köztük a biztonságért felelős munkatársaknak (mozdonyvezetőknek, műszakiaknak) – becsületbeli ügy: nem indulnak el a szükséges biztonsági vizsgálatok nélkül, nem kockáztatják az utasok és saját maguk testi épségét.

A VDSzSz azzal, hogy a hivatalos hatósági vizsgálatok eredményeit is megkérdőjelezve európai fórumokhoz fordul, nem csak a vasutasokat, a magyar vasutat, hanem Magyarországot hozza méltatlan helyzetbe a nemzetközi közösség előtt.

Úgy tesz, mintha nem az is általa képviselt vasutas munkavállalók dolgoznának a vonatok biztonságos közlekedésén, vizsgálnák a menetjegyeket, irányítanák a vasúti közlekedést.

A VDSzSz nem érdekeket véd, hanem a hazai vasutas-társadalom elhivatottságát és szakmai felkészültségét kérdőjelezi meg. A MÁV Zrt. valamennyi dolgozója nevében ezt a felelőtlen hozzáállást a leghatározottabban elutasítja!

Ez a magatartás nem arra irányul, hogy a vasúti szolgáltatásokat, az utasok és a fuvaroztató partnerek bizalmát megszerezze, hanem ellenkezőleg: bizonytalanságban tartsa a vasutat igénybe vevőket, s arra késztesse őket, hogy ne a vasutat válasszák. Ez valamennyi vasutas szempontjából elfogadhatatlan, hiszen a vasút és a vasútüzem jövője forog kockán!

A MÁV azon dolgozik, hogy utasbarát, szolgáltató vasutat hozzon létre, amely természetesen a biztonságra épül. Ezért kell többek között a privatizációs bevételeket ennek javítására fordítani, hogy érezhetően javuljanak a szolgáltatási feltételek, s természetesen javuljanak a vasutasok munkakörülményei is.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sztrajkinfo.blog.hu/api/trackback/id/tr25337472

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása