A vasúttársaság nyomatékosan visszautasítja a VDSzSz azon állítását, miszerint a sztrájk ideje alatt vonatok a biztonsági szabályok betartása nélkül közlekedtek volna. A MÁV Zrt. kivizsgálta és rendben találta például annak a két vonatnak az indítását, amelyek február elsején, pénteken hagyták el a Keleti pályaudvart – a VDSZSZ bejelentése szerint a szükséges előírások megszegésével.

A vasúttársaság vizsgálata megállapította, hogy mindkét vonat esetében szabályosan megtörténtek az ilyenkor szükséges ellenőrzések, így a fékvizsgálat is. A MÁV Zrt. az eset kapcsán ismételten fontosnak tartja leszögezni: maradéktalanul betartja és betartatja a vasúti közlekedés szabályait, a biztonságot mindennél fontosabbnak tekinti.

A vasutasoknak – köztük a biztonságért felelős munkatársaknak is (mozdonyvezetők, műszakiak) – becsületbeli ügy: nem indulnak el a szükséges biztonsági vizsgálatok nélkül, nem kockáztatják az utasok és saját magul életét. A MÁV áll a Vasúti Hivatal vizsgálata elébe.

MÁV ZRt. – Kommunikáció
(kiadta: Kavalecz Imre sajtófőnök) 

A bejegyzés trackback címe:

https://sztrajkinfo.blog.hu/api/trackback/id/tr9331624

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása