A Hírszerző információi szerint bírósághoz fordult a MÁV a sztrájk miatt. A vasúttársaságok a sztrájktörvény értelmében a megkezdett munkabeszüntetést jogellenesnek tartják.

A MÁV és a MÁV-START Zrt. kérelmet nyújtott be a mai napon a Fővárosi Munkaügyi Bírósághoz a VDSzSz Szolidaritás által a megkezdett határozatlan idejű sztrájk jogellenességének megállapítása iránt - tájékoztatta lapot a MÁV sajtófőnöke, Kavalecz Imre.

A vasúttársaságok többek között azért tartják jogellenesnek a sztrájkot, mert a munkavállalók javadalmazását kollektív megállapodások rendezik a 2007. évre, ezért emiatt nem lehet jogszerű a szakszervezet többlet-javadalmazás iránti sztrájkkövetelése. Ezzel a bérköveteléssel a 2008. évtől hatályos nyugdíjszámítási rendszer kedvezőtlen hatásait kívánják kompenzáltatni a munkáltatókkal a jövőben nyugdíjba vonuló munkavállalók számára.

A vasúti mellékvonalak vonatkozásában a sztrájkfelhívásban megjelölt követeléseket a GKM teljesítette. Az ezzel kapcsolatban a munkáltatók felé megfogalmazott követelések tekintetében munkaügyi jogvitának van helye a vasúttársaságok és a szakszervezet között, így az e miatt meghirdetett sztrájk ugyancsak jogszerűtlen. A fenti okokból - a sztrájktörvény értelmében - a vasúttársaságok a megkezdett munkabeszüntetést jogellenesnek tartják.
(hirszerzo.hu)

A bejegyzés trackback címe:

https://sztrajkinfo.blog.hu/api/trackback/id/tr8266871

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása