Szerdán – a sztrájkolók csökkenése és a munkát felvevők többsége eredményeképpen a vonatok közel 40 százaléka közlekedett, ami 1500 vonatot jelen. A sztrájk eddigi ideje alatt egyetlen napon sem járt még ennyi vonat. Remény van arra, hogy a mai napon még ennél is több vonat járjon, kiszámíthatóbb vasúti közlekedés legyen, amennyiben megteremthetők a személyi feltételek.  A forgalomirányítókon már nem múlik, ugyanis a csütörtökön nappalra megjelent 2707 vasutasból, csupán 110 fő sztrájkol, ami 4 százalék. Amennyiben a MÁV-START Zrt-nél ís kedvezőbb lesz a munkát felvevők aránya – napközben kedvezőbb lesz a vasúti közlekedés.

A MÁV az utasok eljutásának biztosítása érdekében – a törvényi és a vasúti előírások betartásával – szervezi a vonatközlekedést. Csütörtökön egy bizonyos kiszámíthatósággal közlekednének a vonatok az elővárosban (egy-két órás gyakorisággal), a vidéki regionális forgalomban (3 órás gyakorisággal), illetve a távolsági, városközi forgalomban.

A reggeli friss adatok szerint javult a vasúti közlekedési helyzet Nyíregyházán, minden vonalon tudott egy-egy vonat közlekedni, ma hajnalban Szerencs felé indult egy Bz motorvonat, indul majd egy gyorsvonat a Nyugati pályaudvar felé is. Debrecenbe érkezett vonat Mátészalkáról, indult egy vonat Szolnokra. A forgalomirányítói területen szinte mindenhol biztosítani tudnák a vonatközlekedést, hasonlóan az előző időszakhoz, de a jegyvizsgálók, kocsivizsgálók sztrájkja akadályozza a közlekedést.

Nyíregyházán a forgalmi személyzet 106 főjéből 1 ember sztrájkolt, Debrecenben 101 főből 3, Püspökladányban 62 főből 2. A jegyvizsgálók, kocsivizsgálók sztrájk-készültsége csökken, Püspökladányban például 16 utazóból 2 felvette a munkát. Püspökladány területén 2 pár vonat közlekedik jelenleg, Szolnok–Debrecen között is közlekedett már 2 szerelvény, Záhonyba is indul majd személyvonat.

A Budapest–Kelebia, a Kiskunfélegyháza–Kiskunhalas–Baja, az Újszeged–Makó–Mezőhegyes–Kétegyháza–Békéscsaba, a Szeged–Budapest vasútvonalon közlekednek a vonatok. Szegeden ugyan sztrájkolnak néhányan, ezért a vonatok Kiskundorozsmára érkeznek és onnan is indulnak. A mai első vonat a 4.40-kor indult Budapestre, s ezután is rendszeres lesz a távolsági összeköttetés. Autóbuszok közlekednek Szeged állomás és Kiskundorozsma között. A vonatok egyébként Kőbánya-Kispestig közlekednek

A Makó–Szentes–Tiszatenyő vonalon Tiszatenyőn egyelőre sztrájkolnak, de rövidesen szolgálatba állnak azok, akik felveszik a munkát, így Szolnokig lesz közlekedés. Jelenleg Martfűig és Martfűtől járnak a vonatok.

Lőkösháza–Békéscsaba–Mezőtúr–Tiszatenyő vonalon megindult a vasúti forgalom, remélhetően egész napon lesz a vonatközlekedés, Lőkösházán a határforgalom is rendben üzemel. Szeged–Szeged-Rókus–Hódmezővásárhely–Orosháza–Békéscsaba vonalon a szegediek sztrájkja miatt Szeged-Rókusról indulnak a vonatok. Kecskemét–Lajosmizse–Kőbánya-Kispest vonalon egyelőre nincs közlekedés a jegyvizsgálók sztrájkja miatt. Vésztő Regionális (térségi) vasútnál a jegyvizsgálók sztrájkja miatt minden vonat helyett autóbusz szállítja az utasokat.

A pécsi területen az alábbi közlekedési helyzetre lehet számítani:

Vonal

Helyzet

Budapest-Nagykanizsa

A vonalon forgalmi szempontból nincs akadálya a közlekedésnek, a vonatok közlekednek. Tehervonati forgalom is van.

Kaposvár-Siófok

Áll a forgalom, a kaposvári sztrájkolók miatt.

Kaposvár-Fonyód

 Fonyód – Kaposfüred között közlekednek a vonatok

Somogyszob-Bszentgyörgy

Nem közlekednek a szerelvények, mert Marcaliban  sztrájkolnak.

Nagyatád-Somogyszob

Közlekednek a vonatok.

Budapest–Pécs

Pécsett  a jegyvizsgálók sztrájkolnak. A személyvonatok Pécs-Sárbogárd között közlekednek, Pécsről az IC817 (indul 6.55), valamint a Pécs-Sárbogárd viszonylatú személyvonat közlekedik.

Kaposvár-Gyékényes

Kaposvár, Beleg, állomásokon sztrájkolnak a forgalmi dolgozók. Dombóvár-Taszár között járnak a vonatok.

Sárbogárd-Szfehérvár

A vonalon végig közlekednek a vonatok.

Bátaszék-Sárbogárd

Közlekednek a vonatok.

Komló-Dombóvár

Nem közlekednek a vonatok. Magyarszéken és Mecsekjánosiban sztrájkolnak a sorompókezelők.

Dombóvár-Bátaszék

Közlekednek a vonatok.

Gyékényes-Pécs

 Pécs-Barcs (esetleg Somogyszob közötti forgalom lebonyolítható) között. közlekednek a vonatok.

Sellye-Szentlőrinc

A vonalon a délutáni órákig közlekednek a vonatok.

Pécs-Pécsvárad

Egy vonat elment Pécsváradra, jegyvizsgálók miatt a többi nem közlekedik.

Pécs-Villány-Mohács

Pécs-Villány között közlekednek a vonatok, Villány-Mohács, Villány-Magyarbóly között jegyvizsgáló hiány miatt nem közlekedünk.

A bejegyzés trackback címe:

https://sztrajkinfo.blog.hu/api/trackback/id/tr9329145

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása