A vasúttársaság ismeretei alapján 90 százalékos a munkát végző forgalmi munkakörben dolgozók aránya, ezen a területen mindössze 9 százaléknyi a sztrájkolók aránya. Reggel hat és 11 óra között 348 vonat közlekedett.

A MÁV a sztrájktörvény alapján biztosítja a munkabeszüntetésben részt vevők jogait, de ugyanakkor azon munkavállalók számára – s ők vannak jelentős többségben –, akik dolgozni szeretnének, garantálja a zavartalan munkavégzést. A törvényes eszközökkel a társaság azon van, hogy ahol a személyi és vasútbiztonsági feltételek biztosítottak, ott közlekedjenek a vonatok. A vasutasok javarésze azt akarja, hogy karácsony előtt is közlekedjenek a vonatok.

A vasúttársasághoz a területi központokból beérkező adatok azt mutatják, hogy a munkavállalók javarésze – tekintettel a karácsony előtti forgalomra – józanul és szolgáltatói felelősségük tudatában azon van, hogy közlekedjenek a vonatok. A vasutasok többsége azt akarja, hogy karácsony előtt is elérjék az utasok céljaikat.

Az utasok a vonatok indulásáról és érkezéséről tájékozódhatnak a vasútállomások információs szolgálatainál, illetve a MÁV-DIREKT vonalán, a 06-40-49-49-49-es telefonszámon. A munkabeszüntetés miatt keletkezett kényelmetlenségekért a MÁV ZRt. és a MÁV-START Zrt. az utasok megértését és türelmét kéri.
 
MÁV ZRt. – Kommunikációs Igazgatóság
(kiadta: Kavalecz Imre sajtófőnök)

A bejegyzés trackback címe:

https://sztrajkinfo.blog.hu/api/trackback/id/tr73266868

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása