A vasútvonalakon a vonatok több mint 50 százaléka közlekedik. Ez azt mutatja, hogy a munkavállalók javarésze – tekintettel a karácsony előtti forgalomra – józanul és szolgáltatói felelősségük tudatában azon vannak, hogy közlekedjenek a vonatok. A vasutasok többsége azt akarja, hogy karácsony előtt is elérjék az utasok céljaikat. 


A budapesti pályaudvarok közül a Déli pályaudvarra továbbra is érkeznek és indulnak vonatok. A Keleti pályaudvar zsúfoltsága miatt a pécsi IC-k a Déli pályaudvarra érkeznek és onnan is indulnak. A Keleti pályaudvaron is van vonatközlekedés, csakúgy mint a szombathelyi, illetve pécsi térségben, továbbá a dél-balatoni vonalon, ha késésekkel is, de járnak a vonatok. Az elővárosi vonatok egy részén is utazhatnak, így például Kőbánya-Kispest és Cegléd, Budapest és Pusztaszabolcs, Rákospalota-Újpest és Vác között, valamint a lajosmizsei vonalon. A távolsági forgalomban Hatvan–Miskolc–Sátoraljaújhely között is üzemel a vasút.   

A VDSzSz Szolidaritás által meghirdetett sztrájk ideje alatt járat-kimaradásokra, útvonal-rövidülésekre és késésekre kell számítani. A nemzetközi vonatok javarésze kimarad a menetrendből, így például Bécs és Hegyeshalom között egy vonat sem jár. A vasúttársaság központi irányítói operatív módon irányítják a vonatközlekedést, ahol a személyi és vasútbiztonsági feltételek adottak, ott biztosított a vonatforgalom.

A vasúttársaság továbbra is hangsúlyozza: a sztrájktörvény alapján biztosítja a munkabeszüntetésben részt vevők jogait, de ugyanakkor azon munkavállalók számára – s ők vannak jelentős többségben –, akik dolgozni szeretnének, garantálja a zavartalan munkavégzést. A törvényes eszközökkel a társaság azon lesz, hogy ahol a biztonsági feltételek biztosítottak, ott közlekedjenek a vonatok. A vasutasok javarésze azt akarja ugyanis, hogy karácsony előtt is közlekedjenek a vonatok. Erre már napközben egyre jobb esélyek vannak, így a MÁV pontosabb információt tud adni a közlekedő vonatokról.        

Az utasok a vonatok indulásáról és érkezéséről tájékozódhatnak a vasútállomások információs szolgálatainál, illetve a MÁV-DIREKT vonalán, a 06-40-49-49-49-es telefonszámon. A munkabeszüntetés miatt keletkezett kényelmetlenségekért a MÁV ZRt. és a MÁV-START Zrt. az utasok megértését és türelmét kéri.

 
Budapest, 2007. december 17.
MÁV ZRt. – Kommunikációs Igazgatóság

A bejegyzés trackback címe:

https://sztrajkinfo.blog.hu/api/trackback/id/tr73266970

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása