Az alábbiakban a 2007. december 15-17. közötti időszakra bejelentett félpályás útlezárásokról adunk tájékoztatást. A legtöbb, rendőrséghez bejelentett félpályás útlezárás célja a „szolidaritási demonstráció a LIGA szakszervezetekkel egészségbiztosítási pénztár magánosítása ellen”.

Hatvanöt félpályás útlezárásra lehet számítani az elkövetkező napokban. Az ORFK adataiból kiderül, hogy Baranya megyében hét -, Bács-Kiskunban négy-, Békésben három-, Borsodban és Csongrádban kettő-, Fejérben és Győr-Moson-Sopronban négy-, Hajdúban hat-, Hevesben egy-, Jász-Nagykunban öt-, Komárom-Esztergomban egy-, Pest és Somogy megyében öt-, Szabolcsban négy-, Tolnában nyolc-, Vasban egy-, Veszprém megyében három és Zala megyében egy helyen kell félpályás útlezárásra számítani.

Ezek közül két helyen már a hétvégén megtartották a demonstrációt, szombaton és vasárnap

Siófokon a Fő utca északi oldali forgalmi sávjában tiltakoztak a kormányfő és a kormány gazdaságpolitikája ellen, és a kormány lemondatása mellett.

Veszprémben szombatra jelentettek be félpályás útlezárást, ott a 71-es fkl. úton a Jókai u. – Zákonyi sétány közötti útszakaszon a Füredi Áruház épülete körüli járdaszigeten tiltakoztak az „eü szétverése ellen, a közoktatás leépítése, vidéki vasúthálózat leépítése, közvagyon kiárusítása ellen”. Ezzel a kezdeményezéssel a budapesti tüntetésekhez kívántak csatlakozni.

 

A legtöbb útlezárásra 17-én kell számítani, de tudunk olyan helyekről is, ahol egészen január 17-ig akarják lezárni a fél útpályát (Hajdú-Biharban, a 47-es fkl. úton a 6-7 kilométerszelvény között Debrecenban, a Dósa Nádor tér – Sas u. – Kossuth u. – Klaipeda u. – Sumen u. – Mikepércsiút útvonalon). A cél: tiltakozás az üzleti alapon működő egészségügyi ellátás ellen, és a kormány lemondtatása érdekében.

 

A bejelentett útlezárásokat, táblázatba foglalva az alábbi linken tekintheti meg: https://m.blog.hu/sz/sztrajkinfo/2007_12_17_felpalya.pdf

A bejegyzés trackback címe:

https://sztrajkinfo.blog.hu/api/trackback/id/tr96266413

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása