A kormányfő Antal Dánielt, a Magyar Vasúti Hivatal elnökét kérte fel, hogy azonnal indítson vizsgálatot Gaskó Istvánnak, a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) elnökének állításával kapcsolatban, miszerint a vasutasok munkabeszüntetésének idején a MÁV-nál megsértették az utas- és nemzetbiztonsági szabályokat.
Gyurcsány Ferenc felkérte Antal Dánielt, a Magyar Vasúti Hivatal elnökét, hogy azonnal indítson vizsgálatot Gaskó Istvánnak, a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) elnökének állításával kapcsolatban, miszerint a vasutasok munkabeszüntetésének idején a MÁV-nál megsértették az utas- és nemzetbiztonsági szabályokat – jelentette be Daróczi Dávid kormányszóvivő pénteken sajtótájékoztatón Budapesten. (Azt, hogy milyen nemzetbiztonsági szabályokat sértettek a sztrájk idején, egyelőre nem tudjuk. A kormányszóvivő iroda későbbre ígért erről tájékoztatást.) A miniszterelnök jövő hétfőre várja a vizsgálat eredményét, akár a MÁV hibázott, akár Gaskó István állítása nem igaz – tett hozzá a kormányszóvivő.

Mint arról beszámoltunk, a VDSZSZ csütörtök déltől jövő hét péntekig felfüggesztette a sztrájkot. A szakszervezet elnöke többek között azzal indokolta lépését, hogy féltik a vasútforgalom biztonságát, ugyanis több helyről kaptak már olyan tájékoztatást, hogy üzemi átvizsgálás, illetve fékpróbák nélkül indítottak el szerelvényeket – ezekről az esetekről jegyzőkönyvek is készültek.
A VDSZSZ információi szerint a Citadella nemzetközi gyorsvonat kedden fékpróba nélkül közlekedett.
(MTI)

A bejegyzés trackback címe:

https://sztrajkinfo.blog.hu/api/trackback/id/tr48331234

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása