A budapesti elővárosban két-három vonattal utazhatnak, általában óránként, kétóránként. A Budapest–Szeged, illetve a Budapest–Győr–Szombathely vasútvonalon az IC vonatok járnak, de nem mindegyik, hanem általában minden második. A szegedi IC-k minden állomáson megállnak. A vidéki regionális forgalomban körülbelül háromóránként lehet számítani vonatra.
 

A Déli és a Nyugati pályaudvaron, valamint a Keleti pályaudvaron fogadnak és onnan indítanak korlátozott számban vonatokat, főként az elővárosi járatokat. A hatvani vonatok a Keletibe érkeznek, s onnan is indulnak, csakúgy, mint az Újszász–Szolnok felé menők. A Nyugati pályaudvarról Vácra és Esztergomba indulnak vonatok. A Déli pályaudvarról indulnak és érkeznek vonatok. Eredmény, hogy a Budapest–Veresegyház, a Budapest–Lajosmizse vonalon is sikerült megszervezni a vonatközlekedést, így kétóránként biztosított az eljutási lehetőség.  
 

A budapesti területen egyébként a pályavasúti, illetve forgalmi terület részéről továbbra sincs akadálya a közlekedésnek, az egyeztetéseket folyamatosan végzik, mindent megtesznek annak érdekében, hogy a vonatokat indítsák.
 

A miskolci területen a vonatok Bz-motorkocsikkal bonyolítják le a forgalmat Miskolc–Füzesabony, Füzesabony–Hatvan, Füzesabony–Eger, Miskolc–Ózd–Bánréve, Miskolc–Hidasnémeti, Miskolc–Tornanádaska között. Szerdán Szerencs és Sátoraljaújhely között közlekedik Bz vonat. A vonatok háromóránként járnak.
 

Zalaegerszeg állomáson a jegyvizsgálók még mindig nagy számban sztrájkolnak. Ennek ellenére 14 óra körül Zalalövő–Őriszentpéter–Hodos irányába ment vonat. 14.29 órakor a Nagykanizsa felé közlekedő vonatot is indították. 15.25 órakor Boba–Celldömölk irányába is indítják a vonatot. A Citadella IC ugyan nem mindig IC-ként, de közlekedik oda-vissza. Előreláthatóan Szombathelyen és környékén a helyzet az éjszaka folyamán is a nappali gyakorlathoz hasonlóan alakul majd, vonatpótló autóbuszokkal, de megoldott lesz az eljutás.
 

Debrecenben még mindig csak az időszakonkénti Nyíregyháza–Debrecen és Nyíregyháza–Püspökladány vonalon mennek időnként vonatok, illetve délelőtt érkezett egy vonat Mátészalkáról. Nyíregyházán, ha nem sztrájkolnának a jegyvizsgálók és a kocsivizsgálók minden vonat mehetne menetrend szerint.
 

A pécsi területen az alábbi közlekedési helyzetre lehet számítani

Vonal

Helyzet

Budapest-Nagykanizsa

A vonalon forgalmi szempontból nincs akadálya a közlekedésnek.

Kaposvár-Siófok

Áll a forgalom, a kaposvári sztrájkolók miatt.

Kaposvár-Fonyód

 Fonyód - Kaposfüred között közlekednek a vonatok

Somogyszob-Bszentgyörgy

Nem közlekednek a szerelvények a balatonszentgyörgyi kocsivizsgálók sztrájkolnak

Nagyatád-Somogyszob

A jegyvizsgálók sztrájkolnak, nem közlekednek a vonatok

Budapest–Pécs

Pécsett a kocsivizsgálók sztrájkolnak, forgalmi szempontból a vonalon szabad a közlekedés Pusztaszabolcsig. Budapestről még nem érkezett vonat Pécsre. 1-1,5 óránként személyvonatok közlekednek Pécs-Sárbogárd-és vissza viszonylatban, délután közlekedik a Pécs-Szombathely (8806) viszonylatú, valamint a Pécs-Szeged összeköttetésű vonat.

Kaposvár-Gyékényes

Kaposvár, Beleg, Csurgó állomásokon sztrájkolnak. Dombóvár-Taszár között és Nagykanizsa-Kaposmérő között járnak a vonatok.

Sárbogárd-Szfehérvár

A vonalon végig közlekednek a vonatok.

Bátaszék-Sárbogárd

Közlekednek a vonatok.

Komló-Dombóvár

Nem közlekednek a vonatok.

Dombóvár-Bátaszék

Közlekednek a vonatok.

Gyékényes-Pécs

Nem járnak a vonatok

Sellye-Szentlőrinc

A pécsi jegyvizsgálók miatt áll a forgalom.

Pécs-Pécsvárad

Egy vonat elment Pécsváradra a reggeli órákban, utána a pécsi jegyvizsgálók miatt áll a forgalom.

Pécs-Villány-Mohács

Pécs-Mohács között közlekednek a vonatok. Villány-Magyarbóly között áll a forgalom.

 

Az Újszeged–Makó–Mezőhegyes–Kétegyháza–Békéscsaba vonal működik, a Szajol–Tiszatenyő–Mezőtúr–Békéscsaba–Lőkösháza vonal két nap óta először közlekedteti a vonatokat. Békéscsabán korlátozott vonatfogadási és tolatási rendszerben működik a vasút. Lőkösházán a határforgalom rendben működik. A Tiszatenyő–Szentes–Makó vonalon csak Martfűig közlekednek a vonatok. A Szeged–Békéscsaba vonal működik, Szeged-Rókus és Békéscsaba között. Szeged állomáson sztrájk van. A Kecskemét–Lajosmizse–Köbánya-Kispest vonalon nem közlekedhetnek a vonatok, a jegyvizsgálók sztrájkja miatt. Vésztő térségében minden meghirdetett vonatot autóbusszal pótolnak, így itt vonatpótló buszok közlekednek.

(Kavalecz Imre - MÁV ZRt Kommunikáció)

A bejegyzés trackback címe:

https://sztrajkinfo.blog.hu/api/trackback/id/tr46328635

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása