Sztrájok hétfője

2007.12.16. 23:06

Nincs megállapodás, de egy dologban egyetértenek a MÁV vezetői és a hétfőn kezdődő vasutassztrájk szervezői: reggeltől kiszámíthatatlan lesz a vonatközlekedés. Lesznek járatok, amelyek késnek, mások el sem indulnak. A buszok ugyan járnak majd, de reggel késhetnek a repülők, és néhány órára nem lesz tanítás az iskolák egy részében. Nem veszik fel a munkát 15 kórházban sem. Az általános, határozatlan idejű sztrájk szervezői elsősorban az új egészségbiztosítási törvény ellen tiltakoznak, amelyről hétfőn este szavaz a parlament. 



A vasúti közlekedés reggel hatkor áll le, még nem tudni, hogy meddig. Négy vasutas szervezetből egy csatlakozott a munkabeszüntetéshez, a szakszervezeti vezető szerint ez is elég a káoszhoz.

- Holnap a vasúton olyan állapot fog kialakulni, hogy lesznek vonatok, amelyek elindulnak, és egy megálló után ott vesztegelnek egy napon át. Lesznek, amelyek meg se indulnak, és kiszámíthatatlan lesz az utazóközönség számára a vasúti közlekedés. Aki a felül a vonatra, egyáltalán nem biztos, hogy holnap odaér – mondta Gaskó István, a Liga Szakszervezetek elnöke az RTL Klub Hiradójában.

A MÁV szóvivője szerint az is lehet, hogy az állomásokon sem jutnak majd információhoz az utasok.

- Amennyiben tudjuk azt, hogy milyen vonat közlekedik, akkor arról a vonatról tudunk tájékoztatást adni. De hát nagyon nehéz lesz majd az utazás – tette hozzá Sigulinszky Tibor, a MÁV szóvivője.

Sztrájk lesz az oktatási intézményekben is. 

- A munkavégzésre kötelezettek legalább 30 százaléka valószínűsíthetően sztrájkba lép, ez 10 ezres nagyságrendű részvételt jelent – nyilatkozta Kerpen Gábor, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének elnöke.

Hétfőn reggel kettő vagy négy órán át körülbelül tizenöt kórház és rendelőintézet orvosai sem dolgoznak majd.

Készülnek a gazdák is. Minden megyében, összesen az ország 46 pontján tartanak félpályás útlezárást hétfőn egész nap. Budapesten azonban nem engedték meg nekik, hogy lezárják az Erzsébet híd felét.

Héttől kilencig sztrájkolnak a ferihegyi reptéren, de a Budapest Airport szóvivője azt mondta, minden gép el fog indulni.

- Az üzemanyag-kiszolgálók és az üzemeltetésben dolgozók munkabeszüntetése az utasforgalmat alig érinti. Az utasoknak legfeljebb kisebb késésekre kell felkészülniük holnap reggel – mondta Szollár Domokos, a Budapest Airport szóvivője.

Busszal lehet majd közlekedni szinte mindenhol. Nem csatlakozott sem a Volán, sem a BKV a munkabeszüntetéshez. Két vállalat - a Körös Volán és Balaton Volán - dolgozói viszont valószínűleg nem veszik fel a munkát.

-RTL Klub Híradó-
 

A bejegyzés trackback címe:

https://sztrajkinfo.blog.hu/api/trackback/id/tr33266326

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása