A tanítási idő megkezdésével, azaz hétfő reggel nyolc órakor országszerte több száz iskolában elkezdődött a pedagógusok sztrájkja. Az előzetes adatok szerint körülbelül 30 ezer tanár nem veszi fel a munkát néhány órára és további 20 ezren kék szalaggal szolidárisak kollégáikhoz, de tanítanak.

A 86 ezer tagot tömörítő PSZ elnöke hétfő reggel azt mondta, hogy legutolsó információik szerint körülbelül 40 ezer tagjuk csatlakozott a LIGA akciójához. Közülük 18 ezren vannak, akik konkrétan sztrájkolnak is, a többiek két szalag viselésével szolidárisak kollégáikhoz. Árok Antal elmondta azt is, hogy a legtöbb helyen kétórás a munkabeszüntetés, de van ahol ennél hosszabb ideig nem lesz tanítás.

A körülbelül 20 ezres tagszámú PDSZ becslései szerint szakszervezeti tagjaik közül nagyjából 10 ezren vesznek részt a sztrájkban, ez több száz intézményt érint. Kerpen Gábor, az érdekképviselet elnöke azt mondta, hogy a legtöbb intézményben két órára szüntetik be a munkát, az iskolák 20 százalékában azonban 6 órán keresztül, néhol pedig 8 órán keresztül is sztrájkolnak a tanárok. Az elnök leszögezte, hogy egyetlen gyermek sem marad felügyelet nélkül.

A hétfői, országos munkabeszüntetést a LIGA Szakszervezetek kezdeményezték, tiltakozásul a tervezett egészségbiztosítási reform és a nyugdíjrendszer átalakítása miatt. A sztrájkhoz illetve a LIGA célkitűzéseihez több szakszervezet, szövetség és civil szervezet is csatlakozott.

(FH -hirtv)

A bejegyzés trackback címe:

https://sztrajkinfo.blog.hu/api/trackback/id/tr27266582

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A Magyar Beteg 2007.12.30. 20:01:41

Készüljönk vagy ne az egészségbiztosítási pénztárakra? Mi lesz még ebből...Az Országgyűlés név szerinti szavazással elfogadta az egészségbiztosítási pénztárakról szóló törvényjavaslatot. A nagy-nagy eseményről ami December 17-én történtEgészségügyi Minisz…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása