A MÁV Zrt. tájékoztatja az utazóközönséget, hogy a 2008. február 4-én, azaz hétfőn, hajnali 3.00 órától folytatódó VDSZSZ-sztrájk miatt a vonatok közlekedése kiszámíthatatlan lesz, kényszerű késésekre, járat-kimaradásokra, útvonal-rövidülésekre kell számítani.

 

A MÁV Zrt. és MÁV-START Zrt. egyben kéri az utasokat, hogy a helyszínen tájékozódjanak a vasúti utazás helyzetéről és a helyettesítő lehetőségekről. A két vasúttársaság ugyanis kezdeményezte a megállapodást több volántársasággal és a BKV-val, hogy azokban a térségekben, ahol nem lesz vonatközlekedés a VDSZSZ-sztrájk miatt, a munkabeszüntetés idején a vasúti bérleteket és vasutas igazolványokat elfogadják a menetrendszerinti buszjáratokon.

 

A Volánbusz-szal  már megtörtént a megállapodás, ennek  értelmében a MÁV-START által kiszolgáltatott január, február havi és január második félhavi, illetve február első félhavi Dolgozók-, és Tanulók bérletét, valamint a MÁV tényleges és Családtagi Arcképes igazolványokat a Volánbusz budapesti régió menetrendszerinti járatain elfogadják.

 

Az utasok érdekében a vasúttársaságok – a törvényi előírások és a vasúti szabályok betartásával – a lehetőségekhez képest igyekeznek megszervezni a vonatközlekedést, az utasok biztonságos célba jutását. A MÁV Zrt. és a MÁV-START Zrt. a VDSZSZ munkabeszüntetése idején folyamatosan tájékoztatja az utasokat a vonatközlekedés helyzetének alakulásáról.   

 

Minderre az után került sor, hogy a vasút képviselői vasárnap sem jutottak egyezségre a VDSzSz Szolidaritás szakszervezettel a bérkövetelésekről, valamint a folytatódó sztrájk idején biztosítandó elégséges szolgáltatásokról. Az egyeztetéseket hétfőn délelőtt 11 órakor folytatják.  

Sajtóanyag - Máv ZRt - Kommunikáció

A bejegyzés trackback címe:

https://sztrajkinfo.blog.hu/api/trackback/id/tr26323602

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása