Hajnali három órakor ismét elkezdődött a vasutasok határozatlan idejű országos sztrájkja - a MÁV közlése szerint a vonatok közlekedése kiszámíthatatlan. A vasutassztrájk idején a budapesti régióban a Volánbusz és a BKV járatain, Veszprém és Csongrád megyében a Volán járatain elfogadják az érvényes dolgozói és tanuló vasúti bérletet.


A Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) azért szüntette be a munkát, mert vasárnap sem született megállapodás a MÁV Zrt-vel és a személyszállításért felelős MÁV Start Zrt-vel a bérfejlesztésről. Nem született egyezség az úgynevezett még elégséges szolgáltatásról sem.

A MÁV Zrt. és MÁV-START Zrt. arra kéri az utasokat, hogy a helyszínen tájékozódjanak a vasúti utazás helyzetéről és a helyettesítő lehetőségekről. A két vasúttársaság kezdeményezte a megállapodást több volántársasággal és a BKV-val, hogy azokban a térségekben, ahol nem lesz vonatközlekedés a VDSZSZ-sztrájk miatt, a munkabeszüntetés idején a vasúti bérleteket és vasutas igazolványokat elfogadják a menetrendszerinti buszjáratokon.

A vasutassztrájk idején a budapesti régióban a Volánbusz és a BKV járatain, Veszprém és Csongrád megyében a Volán járatain elfogadják az érvényes dolgozói és tanuló vasúti bérletet.

(MTI)

A bejegyzés trackback címe:

https://sztrajkinfo.blog.hu/api/trackback/id/tr21324067

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása