A MÁVINFORM tájékoztatja az utas-közönséget, hogy a sztrájk déli felfüggesztése után a vonatforgalom folyamatosan és fokozatosan áll helyre. A délutáni órákban, az elővárosban, a távolsági IC és gyorsvonati, továbbá a regionális forgalomban már utazhatnak a vonatjáratokkal.

Az IC vonatok javarésze már 16-17 óra körül elindul a pályaudvarokról – de a mai napon nem kell pót-és helyjegyet váltani az utasoknak, tekintettel arra, hogy menetrendjük még nem garantált teljes mértékben, késésekkel és nem minden esetben a megfelelő IC-kocsikkal közlekednek. Aki már megváltotta a helyjegyét – az utazás megkezdése előtt – a kiinduló állomáson, vagy az utazás befejeztével a célállomáson visszatérítik.

A budapesti elővárosban is egyre több vonatot indítanak, de a rövidebb távolságú betétjáratok (például Gödöllő, Monor, Sülysáp) ideiglenesen kimaradnak a menetrendből. Az elővárosi vonatok mindenhol megállnak. Az előforduló zsúfoltságért a MÁV kéri az utasok megértő türelmét. 

A Budapest–Pusztaszabolcs–Dombóvár–Pécs vasútvonalon továbbra is késések várhatóak. A közlekedési rend helyreállítását nehezíti, hogy Budafok-Hárosnál – ahol reggel kisiklott egy tartályvagon – nem közlekedhetnek a vonatok, mert az üzemanyag átfejtése miatt a Tűzoltóság lezárta az állomást. A Pusztaszabolcs, Dombóvár, Pécs felől érkező vonatok csak Nagytétény-Diósd állomásig közlekednek, s onnan indulnak vissza.

Folyamatosan és fokozatosan áll helyre a forgalom, de késésekre, járatkimaradásokra és útvonal-rövidülésekre még számítani kell. Az utasok a MÁVDIREKT 06-40-49-49-49-es telefonszámán tájékozódhatnak.  

(MÁV ZRt. Kommunikáció)

A bejegyzés trackback címe:

https://sztrajkinfo.blog.hu/api/trackback/id/tr7329642

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása